Pähkliküpsised

topellier_venchik

Pähkliküpsiste valmistamine on pikk ja vaevarikas protsess. Kõigepealt segame kokku taigna ja laseme sellel külmkapis mõned tunnid seista. Jahtunud taignast veeretame väikesed pallid ning seejärel küpsetame need elektrilises vormis kuldpruuniks.  Kuid see pole veel kõik — enne pähkliküpsiste täitmist kreemiga tuleb nende küljed siluda, st eemaldada küpsetamise käigus tekkinud krõbedad servad ehk „seelikukesed“.

Seejärel täidetakse pähkliküpsised kreemiga ja pannakse uuesti paariks tunniks külmkappi seisma. Siis, olenevalt täidisest, kaunistame me neid, kas šokolaadi, kompvekipuru, kuivatatud õite, marjade, kookosehelveste või pähklitega. Pärast kõiki neid pisikesi ent aeganõudvaid toiminguid on pähkliküpsised laualepanekus valmis.