Meist

Tere! Minu nimi on Alina Topeljer ning mul on rõõm tervitada Teid oma pagarikoja koduleheküljel.

 

Kui üllatav see ka poleks, siis hariduselt olen ma idakeelte filoloog ning minu teiseks erialaks on itaalia keel ja kultuur. Sellise teadmiste pagasiga olen töötanud viimased kümme aastat turismi alal.

 

Oma küpsetamise pisiku sain ma külge juba lapsepõlvest. Ükski vanaema juures veedetud suvise koolivaheaja laupäevadest ei möödunud saginata kerkiva pärmitaigna ümber, ükski pühapäeva hommik ei möödunud aga värskete saiakeste lõhnata.

 

Kahjuks pole säilinud kuigi palju koduseid perekonnaretsepte, ent mällu on jäänud soojad mälestused ning vanaemalt omandatud oskus käituda taignaga õrnalt nagu elusolendiga.

alinat
topellier_cupcakessm

Oma elu otsustasin tõsiselt küpsetamisega siduda alles hiljuti. Ausalt öeldes ei teadnud ma enne 2011. aastat, mida kujutab endast küpsetuspulbergi.

 

Lünki kondiitritarkustes aitasid täita rohked kodused katsetused ja pagar-kondiitri erialal õppimine Tekos, sellele järgnevalt tootmispraktika läbimine ja tipptaseme meistriklassid.

 

Praeguseks olen ise väikese pagaritöökoja perenaine, kus ma valmistan algupäraseid desserte ja otsin pidevalt uusi maitseid, huvitavaid tekstuure ja parimaid koostisaineid, et Teie mistahes olulist sündmust tähistaval laual oleks külalisi meeldivalt üllatavad magustoidud ja gastronoomilised avastused.

Minu nimi on Anna Kravets.

 

Küpsetamist hakkasin harrastama juba ülikooli ajal inglise filoloogiat õppides. Alguses rõõmustasin oma koduste pirukate ja tortidega sugulasi ja teisi lähedasi inimesi, hiljem aga mõistsin, et tahangi oma elu kondiitriametiga siduda.Pärast ülikooli lõpetamist otsustasin veel ühe hariduse kasuks ja omandasin Tekos pagar-kondiitri kutse. .

 

Aasta õppimist ja praktikat suurettevõttes andsid uued teadmised ja kogemuse, millele tuginedes töötasingi kaks aastat suures kondiiterfirmas.

 

Jõudes arusaamisele, et töö individuaaltellimustega pakub mulle kordades suuremat naudingut ja võimaldab ka pidevalt oma oskusi täiendada, liikusin edasi suurettevõttest hubasesse pagariärisse Topellier Bakery. Siin olen ametis tortide ja tassikookide dekoreerimise vastutava meistrina.

AnjaK
Svetlana_Topeljer

Minu nimi on Svetlana Topeljer.

 

Olen veel üks Topeljer perekonna esindaja meie koduses pagarikojas ja Alina ema.

 

Oma elu jooksul olen proovinud ennast paljudes ametites. Olin raamatupidaja, riidepoe, haiglas kohviku omanikuks ja isegi juhtisin esimest linnas olevat hamburgeri kioski Pirita rannas, kuhu moodustusid kilomeetrised järjekorrad.

 

Praegu tegelen ma Topellier pagarikojas põhiliselt pähkliküpsiste valmistamisega, samuti valmistan täidiseid tortide ja tassikookide jaoks. Kuid sellega minu tööpäev ei piirdu, täidan ka majandusjuhataja kohustusi.