Kohvikust

J_001

Kohvikust

 

Meie hubane kohvik asub Vabaduse väljakust vaid 10-minutilise jalutuskäigu kaugusel, kino «Kosmos» ja Rahvusraamatukogu vahelisel künkal. Kohvikus hõljuvad küpsetiste ja värskelt jahvatatud kohvi aroomid. Põhjuseks on see, et vitriinil ja letil asuvaid magustoite valmistame ise kohviku seadmestatud köögis. Meie tootevalikus on: tordid, koogid, tassikoogid, magusad ja soolased pirukad, saiakesed, ning muidugi, juba kuulsaks saanud – „pähkliküpsised“. Espressot ja muid kohvijooke valmistame värskelt röstitud araabika kohviubade Sume põhjal espressomasinal La Marzocco. Meil on lai teevalik alustades valgest teest ja lõpetades jaapani pulbriteega matcha. Lisaks tähistame kõiki pidusid ja meile meeldib kuulata ammu möödunud aegade muusikat.
Kohvik numbrites:
Istekohtade arv: 9
Laudade arv: 5
Kohviku lahtiolekuajad: tööpäeviti 8.00 kuni 18:00, laupäeviti 10:00 kuni 15:00.
Hinnad: alates 0,60 kuni 4 € magustoidu eest
Hinnad kohvile 2 kuni 3 €
Laua reserveerimiseks helistage numbrile на 55527165.

Tere! Minu nimi on Alina Topeljer ning mul on rõõm tervitada Teid oma pagarikoja koduleheküljel.

 

Kui üllatav see ka poleks, siis hariduselt olen ma idakeelte filoloog ning minu teiseks erialaks on itaalia keel ja kultuur. Sellise teadmiste pagasiga olen töötanud viimased kümme aastat turismi alal.

 

Oma küpsetamise pisiku sain ma külge juba lapsepõlvest. Ükski vanaema juures veedetud suvise koolivaheaja laupäevadest ei möödunud saginata kerkiva pärmitaigna ümber, ükski pühapäeva hommik ei möödunud aga värskete saiakeste lõhnata.

 

Kahjuks pole säilinud kuigi palju koduseid perekonnaretsepte, ent mällu on jäänud soojad mälestused ning vanaemalt omandatud oskus käituda taignaga õrnalt nagu elusolendiga.

alinat
topellier_cupcakessm

Oma elu otsustasin tõsiselt küpsetamisega siduda alles hiljuti. Ausalt öeldes ei teadnud ma enne 2011. aastat, mida kujutab endast küpsetuspulbergi.

 

Lünki kondiitritarkustes aitasid täita rohked kodused katsetused ja pagar-kondiitri erialal õppimine Tekos, sellele järgnevalt tootmispraktika läbimine ja tipptaseme meistriklassid.

 

Praeguseks olen ise väikese pagaritöökoja perenaine, kus ma valmistan algupäraseid desserte ja otsin pidevalt uusi maitseid, huvitavaid tekstuure ja parimaid koostisaineid, et Teie mistahes olulist sündmust tähistaval laual oleks külalisi meeldivalt üllatavad magustoidud ja gastronoomilised avastused.

Minu nimi on Svetlana Topeljer.

 

Olen veel üks Topeljer perekonna esindaja meie koduses pagarikojas ja Alina ema.

 

Oma elu jooksul olen proovinud ennast paljudes ametites. Olin raamatupidaja, riidepoe, haiglas kohviku omanikuks ja isegi juhtisin esimest linnas olevat hamburgeri kioski Pirita rannas, kuhu moodustusid kilomeetrised järjekorrad.

 

Praegu tegelen ma Topellier pagarikojas põhiliselt pähkliküpsiste valmistamisega, samuti valmistan täidiseid tortide ja tassikookide jaoks. Kuid sellega minu tööpäev ei piirdu, täidan ka majandusjuhataja kohustusi.

Svetlana_Topeljer