Vastlakukkel

Vastlakukkel

 

Läbi ajaloo on neid kukleid alati küpsetatud just vastlapäevaks – päevaks kui kristliku kalendri järgi algab suur paast. 2018 aastal on vastlapäev 13. veebruaril.

 

Lubasime endale variatsioone klassikaliselt küpsetatud kuklist, muutes mitte ainult täidist ja kreemist mütsikest, vaid ka kuklit ennast. Meie kukleid saab olema kahesuguseid: täisterakuklid pohlavõie ja maskarpone vahukreemiga ning šokolaadikuklid mustsõstravõie ning vahustatud ganache’iga tumedast šokolaadist.

 

Täisterakukli koostises on või, piim, munad, nisujahu, täisterajahu, pärm, suhkur ja sool. Täidiseks on pohlavõie: pohlapüree, munad, suhkur ja või. Kreemist „mütsikeses“ on mascarpone, toorjuust, koor ja tuhksuhkur.

 

Šokolaadikukli koostises on või, piim, munad, nisujahu, kakaopulber, pärm, suhkur ja sool. Täidiseks on mustsõstravõie: mustsõstrapüree, munad, suhkur ja või. Kreemist „mütsikeses“ on šokolaad ja koor.