Vaarika-sidrunitort

Meie kõige värskem, kergem ja seepärast – kõige suvisem tort. Seda torti mõeldi algselt pulmatordina, kuid koogipõhjad on selles nii õhulised ning kreemid nii õrnad, et teeme seda vaid ühekorruselisena.
Vaarikas sidruniga keerlevad selles tordis tõelises pulmavalsis. Aromaatne sidrunibiskviit ja kolm täiesti erinevat, kuid suurepäraselt üksteist täiendavat täidist. Alumine kiht – vaarika namelaka. Ärge lakse ennast kreemi nimetusest hirmutada. Tõlkes jaapani keelest tähendab  see – «ultra koorene», kuna kreemi valmistatakse vahukoorest, šokolaadist ning meie retseptis  ka vaarikapüree lisamisega. Teine täidis – mahlakas sidrunivõie. Õrn ning samas külluslik
sidruniline keedukreem. Kolmas täidis – õhuline toorjuustu-võikreem, millesse lisame  küpseid vaarikamarju.

 

Traditsiooniliselt katame vaarika-sidrunitorti toorjuustu-võikreemiga ja kaunistame vaarikatega. Tellija soovi korral võime kaunistada torti värvilise kreemiga või kata  suhkrumassiga ja lisada igasuguseid kujukesi.
Selle tordi minimaalne kaal suhkrumassi kattega – 1,8 kg.

 

Koostisosad: munad, suhkur, sidrunimahl ja -koor, valge šokolaad, vahukoor, vaarikapüree, želatiin, või, toorjuust, vaarikad.

 

Telli